Съветниците от ОбС – Пазарджик приеха единодушно отмяната на решението си за продажба на црънчанската гора, а също така и гласуваха статутът ѝ да бъде публична общинска собственост. Това се случи на извънредно заседание днес, след като на 7 май стана ясно, че общината ще получи дарение от 700 000 лв., за да покрие разходите по ВК Хебър и създаването на парк „Св. Георги Победоносец“ в м. Ладжова кория край Црънча.

Сумата е дарение от Делян Пеевски, който изрично е посочил чрез пълномощник, как да бъде разпределено дарението.

С две извънредни точки започна заседанието в зала „Маестро Георги Атанасов“ – първата от тях касаеше промяната на статута на гората в Црънча от частна в публична отбщинсак собственост, тя бе внесена от съветника Евтим Янев, а втората бе докладвана от секретаря на общината Румен Кожухаров.

Поискано бе в състава на структурните звена в общината да бъде включена и дирекция „Бюджетни мероприятия“.

Отхвърлено бе предложението на групата на БСП, представено от Лазар Попов, червените съветници искаха да се създаде Обществен съвет, който да контролира разходването на средствата за Црънча в размер на 350 000 лв.

Ето встъпителните думи на Тодор Попов:

Кметът на Пазарджик подчерта, че разпределението на средствата ще бъде обсъждано с кмета на Црънча – Ангел Руков. Чуйте и цялата история на дарението, разказана от Тодор Попов. Своето мнение по темата изказа и общинската съветничка Бойка Маринска.

Ето какво заяви Тодор Попов след като точката беше вече гласувана.

По време на заседанието бе изслушано и мнението на гражданите от Црънча, то бе представено от Трендафил Величков, който представи декларация, с която хората благодарят на Делян Пеевски, но настояват и за промяна на статута на гората, който в крайна сметка бе променен.