„Трябва да уважаваме дарителите, хората, които правят добри дела в днешно време…няма значение, кой какво говорил, кажете ми кой друг е извадил от джоба си толкова много пари?“ – това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод на дарението, направено на община Пазарджик от народния представител Делян Пеевски.

В залата по време на днешната сесия на Общинския съвет се заформи дискусия как да се процедира с дарението, като част от съветниците поискаха то да бъде поставено под техен контрол. Кметът обаче ги контрира с думите, че когато си осигурят дарител и дарение, ще е напълно във властта им да го контролират.

Средствата ще постъпят в дарителска сметка на общинския бюджет утре, след като бъде изготвено решението от днешното заседание и бъде сключен договор за дарение.

„Десетки са хората с огромен финансов ресурс, но колко от тях точно в това време извадиха пари и направиха дарение? Ще ида да стисна ръката на Иво Прокопиев, ако разбера, че е дарил пет лева някъде… Заради това хората, които правят добри дела трябва да се уважават“. – заключи Тодор Попов.

Какво още се случи по време на заседанието: