Шестдесет и двама души са с доказани положителни проби за коронавирус в областта, съобщи областният управител Стефан Мирев на редовния брифинг на Областния оперативен щаб. 20 човека от заразените са хоспитализирани, 14 от тях са в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик, петима са настанени в Хигия, а един е в пловдивската болница Пълмед.

17 са излекуваните към момента, под карантина са 1983 души. В МБАЛ – Пазарджик с доказани проби за ковид-19 са 18 медици.

Днес в 16 ч. изтича карантината на ОАИЛ, но от вчера има още трима с положителни проби и заради това карантината ще бъде удължена до 16 ч. ,на 16 май, съобщи шефът на болницата д-р Красимир Темнилов. Отново ще бъде извършена дезинфекция, като искаме помощ от ВМА, които да направят тази дезинфекция. Колегите са добре, имат лека кашлица и нямат температура, готови са да се включат в работата на Интензивното отделение, допълни д-р Темнилов.

В домовете за възрастни и социалните домове се извършва тестуване и към момента 510 проби са направени. Пратени са в референтни лаборатории. Тестуван е персоналът и се тестват клиентите на социалната услуга, добави д-р Фани Петрова. В по-тежко състояние от хоспитализираните е мъж на 89 години, другите са в задоволително и добро в МБАЛ – Пазарджик и МБАЛ – Хигия.

https://www.facebook.com/OAPazardzhik/videos/3797528793622743/?epa=SEARCH_BOX