С изтичането на извънредното положение днес се връщаме и към нормалния си ритъм на живот в община Пазарджик.

Припомняме, че за времетраенето на извънредното положение бяхме освободени от таксуването за паркиране в „Синя зона“, а наемателите на общински обекти и на пазара, бяха освободени от плащането на наем.

Общината въведе тези мерки, за да помогне на местния бизнес и жителите на града и населените места по време на кризата. Те бяха оповестени от кмета Тодор Попов. От утре вече стартира обичайната за сграната и града практика да се заплаща за престоя на паркингите, които са обособени в рамките на „Синя зона“ в областния град – става дума за Градски пазар, до Областна администрация и зад Театъра.

По предложение на кмета на общината Тодор Попов и с решение на Общинския съвет, за срока на извънредното положение бяха въведени редица мерки за облекчение на гражданите на община Пазарджик в карантинния период, който изтича днес – 13 май.

“Ръководството на Община Пазарджик въведе посочените облекчения с разбирането, че периодът на извънредно положение е тежък за всички. Нека всички проявяваме необходимото разбиране, нека бъдем човечни в отношението си един към друг, но и заедно с това, стриктно да спазваме ограниченията.  Молим за Вашето разбиране и съдействие! Да бъдем отговорни и да се пазим взаимно!”, призова Тодор Попов през месец март.