Марин и Светозара Кузеви

Каним ви да се разходите извън времето на своето съзнание, по тротоарите върху, които са преминавали хилядите лица преди нас в годините. Пътища, чиито фасади носят имената на паметта – общата ни памет. Това е пейзаж от нашия живот, обозначен от много духовни ориентири.

Това е пейзаж от общата ни памет, от спомена кои сме били, кои сме и кои ще бъдем. Пътят винаги е в това което е зад гърба ни и това, което е напред – пътят е едно цяло с нас.

Емблематичните годишни изложби на школата ни, озаглавени „По пътя”, на 21 май 2020 г. от 19.00 часа ще се трансформират във виртуалното пространство на фейсбук страницата – Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева ни и Инстаграм профила ни – kuzev_art_school в един проект „ По пътя с тях”, който като ръководители на школата ни замислихме като виртуална експозиция много преди коронавируса.

Може би на всички нас като артисти интуицията ни е подсказвала, че това ще е най-адекватната форма днес. С това отбелязваме началото от събития за нашата 20 годишнина като школа. Концепцията на експозицията „ По пътя с тях” е ученици на школата ни / от последните 4 години / да нарисуват портрети на най-утвърдените имена на културата и изкуството, свързани с град Пазарджик – лица, които са от национално значение.

Проект, който среща лицата от портретите с ръцете и съзнанията на талантливите млади хора по пътя им, който е общ днес, затова го нарекохме „ По пътя с тях”. Това е нашата почит към общата ни памет, която искаме да запазим за бъдещите поколения. Един общ поклон към вечните лица на Пазарджик, който ще направим на 21-ви май – празника на града ни от 19.00 часа на страницата ни във Фейсбук Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева и Инстаграм профила ни – kuzev_art_school