105 бебета са се родили в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик за периода на продължилото два месеца извънредно положение. През първия месец са се появили  40, а през втория 65.

Почти еднакъв е броят  на новородените момиченца и момченца. 52 от бебетата са момичета, а 53 момчета.  Родената на 23 април Нели от Пазарджик е най-голямото бебе. 32-годишната майка  ражда по нормален начин.  Момиченцето е с тегло 4600 грама и дължина 55 см. На 30 април пък е родено най-малкото бебе. Надежда  тежи 1350 гр. и  е   с дължина едва 38см. В болницата  на 5 май се ражда и двойка извънредни близнаци. Георги  е  с тегло от 2700 гр. и дължина от 48 см., а сестричката му Катерина тежи 2400 гр. и  е с дължина от 47 см. 26-годишната им майка, която е от Пловдив ражда чрез секцио.

Три бебета  се появяват на бял свят  в първия ден на извънредното положение на 13 март. Две от тях  са момиченца, а едно момченце.  В последния  ден на 13 май не се ражда нито едно бебе. Най-много бебета са избрали Гергьовден, за да зарадват с появата си своите родители. 5 момченца и 1 момиченце се раждат по нормален начин в Родилно отделение, но нито едно от тях не е кръстено Георги или Гергана.

Умара, Ферман, Рабия и Кевин са бебетата, за които родителите са избрали по-интересни имена.

В Акушеро-гинекологично отделение  продължава  да са забранени  свижданията, а изписването на  новородените  се случва  само в  присъствие на майката. Запазват се и засилените мерки за превенция разпространението  на коронавирус.

Екипът на Акушеро-гинекологично отделение пожелава на новородените и техните семейства да са здрави и  щастливи, а извънредните положителни емоции в техния живот да бъдат в изобилие.