В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130 – България“, в частност дамски Лайънс клуб Пазарджик – Тракия и мъжки Лайънс клуб Пазарджик, продължават своята служба в полза на обществото чрез своята високо морална и благородна дейност.

В началото на месец май 2020 г. Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/ грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за медиците на първа линия – героите, борещи се с COVID-19.

С дарената сума бяха закупени 200 броя комплекта за многократна употреба, изработени от най-високачествени материали, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

На 20 май 2020 г. Националната кампания ще се проведе едновременно в 22 града в България чрез Лайънс клубовете по места.

В гр. Пазарджик 10 защитни комплекта ще се дарят на МБАЛ за Центъра за спешна медицинска помощ и Инфекциозното отделение.

С това дарение Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ изразява подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца в борбата с коварната болест.

Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега.

Дарението за медицинските екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и Инфекциозното отделениe в гр. Пазарджик ще се състои на 20.05.2020г. от 10:00 ч. в кабинета на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.