До месец в АПИ, ще бъде внесен проектът за изграждане на Западния околовръстен път, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

17-18 милиона лена се очаква да бъдат необходими за осъществяването на за първия етап на проекта. Той ще събира трафика от изходите за Велинград и Пещера и ще изнася тежкия трафик към София.

Премиерът Бойко Борисов обеща пълен съпорт на проекта, той припомни, че още миналата година е дал зелена светлина на Пазарджик.

По време на обиколката в града той разгледа и новия пешеходен мост, свързващ Острова с Индустриалната зона на града и представи идеята за нова амфитеатрална сцена в Зоната на здравето. Бойко Борисов обеща и един милион и половина лева за реновирането на спортната зала в Зоната на здравето.

Междувременно стана ясно, че до месец ще е готов новият магазин на Практикер. Бойко Борисов видя и обновения околовръстния път по ул. „Стефан Стамболов“.

Намаленото ДДС за книгите влиза в сила, след като мине на второ четене. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Мало Конаре. От там премиерът, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, се отправя към Велинград, където ще посети местните училища