От Националния оперативен щаб изнесоха последни данни за размаха на епидемията от COVID-19 у нас на 24 май (неделя).  Проф. Тодор Кантарджиев обяви, че новите случай са 19, от тях 11 са приети в болница. Изследвани са 886 проби. „Активни области са 6. В Благоевград – 3,  Велико Търново – 1, Пазарджик – 5, в Сливен – 2 в София – 4 и Ямбол – 4. Приетите за лечение са 4 в София 2427 е общия брой на случаите“, поясни проф. Кантарджиев. Новозаразени са 7 жени и 12 мъже. Няма заразени медицински лица.

От РЗИ – Пазарджик съобщиха, че до края на вчерашния ден – 23.05.2020 г., са потвърдени още три положителни проби.

Две от тях са на мъже – баща на 62 години и син на 31 години. Хоспитализирани са в УМБАЛ „Пълмед“ – МС „Здраве“ – гр. Пазарджик и са в задоволително състояние.

Третата проба е на жена на 45 г., която първоначално е била хоспитализирана във Второ вътрешно отделение на „МБАЛ – Пазарджик“ АД.

След получаване на положителен резултат, жената е преведена в „Инфекциозно отделение“. Другите две положителни проби са били обявени още вчера.

Тя е в сравнително добро състояние.Тримата новооткрити с коронавирус са от гр. Пазарджик. Издирват се контактните им лица за поставяне под 14 дневна карантина.