В пазарджишкото село Дебращица започва подписка с искане за ограничаване на скоростта при входа и изхода на селото, съобщиха жители на селото. От утре в селото започва подписка с искане за обезопасяване на участъка.  

Причината е пътният инцидент от снощи, при който, влизайки в населеното място, автомобил изгуби управлението и се вряза в група възрастни жени, едната от които почина. Други три – на възраст между 70 и 88 години са с множество наранявания. Планинският път през Дебращица поема потока туристи от и към курортите „Свети Константин“ и „Добра вода“.

Кметът на селото Латинка Вълчева е категорична, че интензивността на движението и наклонът на пътя са предпоставка за пътните инциденти.

„Ограничения имахме преди години, но след това по нареждане на АПИ бяха премахнати „легналите полицаи“. Ще си поискаме отново „легнали полицаи“, каза Латинка Вълчева.

Починалата жена е на 76 години. Трите пострадали са в болница, като състоянието на едната от тях е нестабилно заради тежка черепно-мозъчна травма. Две от жените са били самодейки в местната певческа група, разказа кметът на селото Латинка Вълчева.

Водачът на автомобила – 45-годишна жена, е задържана. Алкохолната ѝ проба е отрицателна.