Валентина Малинова,старши учител по информатика и ИТ в ПМГ „К. Величков“ Пазарджик

Преди броени дни станаха известни допуснатите финалисти до националния кръг  на Националната олимпиада по Информационни технологии (НОИТ 2020).

В традиционно силната надпревара се включиха над 800 проекта от цялата страна, разпределени в 5 категории. Националната комисия трябваше да прегледа и оцени всички допуснати от областните комисии проекти и да определи по 20 проекта – финалисти за всяка от петте категории.

За наша радост и гордост за поредна година сред финалистите се наредиха осем ученици от ПМГ „К. Величков“ град Пазарджик.

Стоян Хайдушки – категория „Интернет приложения“, ръководител Валентина Малинова.

Виктор Вукев, Николай Стоянов, Таня Божкова и Христо Панев – категория „Уеб сайт“, ръководител Валентина Малинова.

Юлиян Дашев и Темелко Славчев – категория „Мултимедийни приложения“, ръководител Цветанка Славкова.

Илия Тодоров – категория „Интернет приложения“, ръководител Цветанка Славкова. Трябва да отбележим, че проектът на Илия е в съавторство с Георги Сарамбелиев от ЕГ „Б. Брехт“ (с ръководител Диана Джукелова).

За Темелко и Илия това е първа олимпиада, но за останалите е втора или трета, като безспорно нашият „ветеран“ е Стоян Хайдушки – за четвърти път се класира на националния кръг на НОИТ!!!

Браво деца! Гордеем се с вас! За пореден път се представихте достойно и защитихте името на своето училище!

От сърце ви желая да бъдете преди всичко здрави, да не спирате да мечтаете, защото ако една мечта пресече мислите ви, то тя ще пресече и пътя ви… Вярвайте, работете, творете и не губете никога надеждата и вярата в себе си. Останалото ще се подреди по най-добрия за вас начин!

Успех на националния кръг!!!