Днес в 12:30 часа органите на Регионална здравна инспекция Пазарджик потвърдиха, че са регистрирали случай на заразен гражданин на Община Сърница с вируса COVID-19, съобщи кметът Неби Бозов.

Това е жена на 78 годишна възраст от гр.Сърница, на която вчера по спешност е оказана медицинска помощ от екип на Спешната медицинска помощ в гр.Сърница.

За съжаление същата е починала, като след направен PCR тест е констатирано наличието на заразяване.

Общински кризисен щаб за превенция и разпространение на коронавируса на територията на Община Сърница проведе днес незабавно съвещание, на което бяха очертани всички необходими мерки, които се предприеха веднага за предотвратяване разпространението на вируса COVID-19 в населените места на общината.

Открити са всички контактни лица със заразеното лице, като същите са поставени под задължителна карантина съобразно заповедите на Министъра на здравеопазването.

Лицето вече е погребано при спазване на всички мерки за дезинфекция и непозволяване разпространението на коронавируса.
Приканват се гражданите да повишат личната си хигиена при осъществяване на социалните и работните си контакти. А хората в рискови групи да използват защитна маска за лице и ръкавици.

Лицата, които имат съмнения за осъществени контакти със заразеното лице, могат да се обърнат към служител от общинска администрация за осъществяване на консултации и предприемане на превантивни мерки. Телефон за контакт: 0889143098.
Приканваме всички наши граждани към отговорно поведение.