Тежкият инцидент, който стана около 19,00 часа на 24 май в Дебращица е причина за смъртта на още една от тежко ранените общо три жени. Пострадалите бяха транспортирани тогава до Спешно отделение от екипи на Центъра за спешна медицинска помощ-Пазарджик.

Най-тежко и до днес си остана състоянието на 69-годишна жена. Тя бе приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Още тогава лекарите обявиха, че има опасност за живота ѝ. Тя е издъхнала на 30 май около 18 часа , съобщи д-р Иван Харизанов от ОАИЛ.

Пациентката претърпя неврохирургична операция на главата и в продължение на седмица беше в медикаментозна кома и на апаратна вентилация.Положени са всички усилия за спасяването на живота на пострадалата.  „За съжаление  травмите и бяха несъвместими с живота, а уврежданията много тежки“, заяви д-р Харизанов.

Припомняме, че на мястото на инцидента бе убита още една жена от селото.

Останалите две жени са претърпели операции, тяхното състояние се подобрява, но заради нараняванията им те ще останат още дълго в отделенията на МБАЛ – Пазарджик. Тяхната възраст е 76 и 88 години.

Катастрофата бе предизвикана от 45-годишна жена от Пазарджик, тя се прибирала със семейния автомобил от местността Добра вода, заедно със съпруга си и седемгодишното им дете. Шофьорката е карала с превишена скорост и бе задържана за едно денонощие в ареста. След това е била освободена, тъй като няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че въпреки, че е освободена от ареста, срещу жената зад волана ще се води наказателно дело за предизвикване на смърт по непредпазливост, със смъртта на втората жена обвинението става още по-тежко.