На редакционната ни поща бе получено писмо от пещерец, който не желае да бъде оповестявано името му. Публикуваме го без редакторска намеса. Също така сме готови да публикуваме и отговоите на г-жа Цвеева.

„Сайтът Пик излезе с информация, че гражданският проект на Мая Манолова – „Изправи се“ е финансиран от обвинения в 18 престъпления Васил Божков. Според публикацията структурите на движението получават средства от олигарха, за да финансират своите мероприятия.

Както отдавна е известно Мая Манолова има желание да участва в предстоящите догодина парламентарни избори и заяви това на митинга, който се състоя в София през миналата седмица. Също там видяхме и изявата на пещерката Златка Цвеева, която обяви, че по почина на патрона си ще прави референдум и в Пещера. 

В изредените до момента факти и събития няма нищо странно и неочаквано. Беше ясно, че Мая Манолова няма да изнесе на гърба си финансирането на мощната кампания, която поде непосредствено след кметските избори.

До момента обаче г-жа Цвеева упорито твърди, че няма политически амбиции. В резултат на това бихме искали да получим отговор на следните три въпроса:

1. Защо г-жа Манолова е ангажирана с предстоящия референдум иницииран от г-жа Цвеева? Защо се появи по време на предварителната среща на Грийнбърн с жителите на Пещера? Защо дойде, за да участва в митинг организиран от Златка Цвеева за предстоящия референдум? Защо г-жа Цвеева непрекъснато публикува в профила си в социалните мрежи това, което споделя обвиняемият Божков?

2. Работи ли г-жа Цвеева в момента, какви са средствата, с които се издържа и все още ли смята, че действията ѝ по отношение на Биовет се ръководят само и единствено от желание да направи добро на Пещера?

3. Вярно ли е, че от няколко месеца насам г-жа Цвеева се издържа от гражданско сдружение „Изправи се“ и ще бъде лидер на гражданското сдружение в Пещера?

Анонимен читател от Пещера“