Двамата мъже, които пострадаха тежко при производствена авария в леярския цех в село Драгор, са приети снощи в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Обгорелите работници са транспортирани от екипи на ЦСМП – Пазарджик. Това са мъж на 53 г. с изгаряния от II-III степен по тялото и мъж на 36 г. с изгаряния от III степен по тялото. Раните им са обработени първоначално от спешните медици, след което са прегледани от реаниматор и уролог. Машината от която е тръгнал пожарът не е била в работен режим, а в планова профилактика. Двамата пострадали работници са работили по нея, когато от аварирал клапан под голямо налягане е изхвърчало хидравлично масло и се е самозапалило. Горящата течност е поразила директно двамата пострадали.

Пострадалите са транспортирани до клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги „ в Пловдив. Двамата мъже са с опасност за живота.

Работният цикъл в завода за машинни части, собственост на Ангел Чолаков е 3-сменен. Сигнал за избухналия пожар в леярната е бил подаден около 20, 20ч. в сряда вечерта, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.