„Алеята за велосипедисти, свързваща мост „Атлантик” с парк-остров „Свобода”  и Зоната на здравето ще е готова до месец. Върху първата част вече са монтирани бордюрите и новите осветителни тела. Предстои да бъде покрита със ситен филц. Алеята е с дължина около 1.5 км, но заедно с тази в Острова, по която необезпокоявани ще могат да се движат велосипедистите и хората, които искат да се разходят пеша покрай реката, трасето става с обща дължина около 3 километра.“, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Той поясни, че новата алея, поръчката за която е на стойност около 60 хиляди лева,  започва от мост „Атлантик”, преминава по старата дига на река Марица, зад детската градина при библиотеката, зад бензиностанцията до моста на Марица, където се спуска под моста, а след моста излиза отново по дигата до пешеходния мост на Острова и там ще бъде свързана с алеята в парка.  Всички, които искат да ходят пеша или да карат велосипедите си, ще могат спокойно, тръгвайки от мост Атлантик, да стигнат до Острова, оттам до Зоната на здравето по новия пешеходен мост, съобщи още Тодор Попов.

По трасето ще бъдат поставени пейки за тези, които искат да спрат за почивка и да погледат реката. Тази алея ще ни позволи догодина, когато  оправим плажа и „Балона” всички наши паркове покрай Марица да бъдат свързани и хората да могат да се насладят на една уникална разходка, сподели още Тодор Попов. „Решили сме да я кръстим алеята на романтиката и любовта. Имаме вече много спортни съоръжения на открито, но тук хората освен възможност за спорт ще могат да се чувстват и романтично”, каза още кметът на Пазарджик.