Василка Чопкова оглави Басейнова дирекция – Пловдив от днес, тя бе представена от екоминистъра Емил Димитров. До момента бе шеф на отдел „Екология“ в Община Пловдив. Тя заменя Марин Маринов, който бе назначен временно след ареста на Цветелина Кънева в края на февруари. Самата тя бе уволнена от Басейнова дирекция на 9 март.

Кънева заедно с юриста на звеното и общински съветници са привлечени като обвиняеми за участие в група за подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние.

 Според прокуратурата обвиняемите с цел финансово облагодетелстване, неправомерно издавали срещу подкупи разрешителни за сондажи на животновъди. По указание на директора Цветелина Кънева, подчиненият й юрисконсулт и други служители, извършвали масирани проверки в района на дирекцията за незаконни сондажи, и по-специално – на производители на водоплаващи птици. При установени нередности юрисконсултът насочвал нарушителите към определена от общинския съветник хидрогеоложка фирма, която да извърши обследване, да проектира и да изготви документи по узаконяване на сондажите.