Снимка: БГНЕС

Такива операции се провеждат почти във всички области на страната ни, те са ежедневие за структурите на МВР, за мен е по-важно да не се случват престъпления и нарушения на закона, защото след като се случат са пострадали хора и са разбити човешки съдби, тов заяви днес главнията прокурор Иван Гешев по време на посещението си в Пещера.

Заради това по-важно е да не се случват. Ние не можем да отидем навсякъде, но го правят местните структури на прокуратурата и полицията, стремежът ни е да покажем, че имаме желание да защитим хората и да помогнем. В края на годината ще се види дали има драстичен спад на битовата престъпност, надяваме се, че ще се случи. – допълни Гешев.

Наблюдаващите прокурори ще кажат как вървят нещата с проверките за вносните боклуци, вчера публикувахме 30 страници разпит на един обвиняем, много е интересно е, от там ще разберете много неща.

https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/syob-sht-enie-na-specializiranata-prokuratura-12

Дали Божков ще се върне не зависи от българската държава и българската прокуратура, извън ЕС решението за екстрадиция е политическа, ОАЕ могат да отговорят на вашия въпрос. Божков прави хибридни атаки. – каза още Иван Гешев.

Това е поредната акция, мащабна е има десет задържани, на територията на няколко общини. Тук обстановката е спокойна, в края на деня ще получите подробности, акцизни стоки, иманяри, наркотици. – заяви главният прокурор.