140 семейства от кварталите „Луковица“ и „Пирин“ получиха пакети с хранителни продукти. Припомняме, че кметът на Община Пещера Йордан Младенов подписа Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ в размер на 5 200 лева, предоставени от Съвета на Европа по Програма РОМАКТ за борба с последиците от пандемията COVID-19.  В акцията са включени 140 семейства , които не са обхванати от други програми и инициативи за подкрепа, уточни зам.- кметът на Общината Елена Рядкова. Със субсидията Община Пещера осигури основни хранителни пакети, почистващи продукти и перилни препарати за жилищни помещения.

Пакетът предоставен на крайно нуждаещите се от двата ромски квартала включват : олио, леща, консерви, брашно, захар, прах за пране, сапун, дезинфектант и лични предпазни средства, уточни Рядкова. По време на акцията беше осигурена личната безопасност на здравните и образователни медиатори и доброволците, които доставяха пакетите. 

Акцията на Община Пещера е противодействие срещу социално-икономическата криза в двата квартала и цели да помогне за посрещане на най- належащите нужди на маргинализираните общности в града.