Над 60 000 седмокласници в цялата страна ще проверят как са усвоили учебния материал през изтеклата по малко необичаен начин учебна година. Това ще се случи в понеделник и сряда през следващата седмица, когато ще се състоят изпитите. Те са определящи за децата, тъй като ще послужат за преминаването им в по-висока образователна степен.

Най-много от учениците насочват своето внимание към ЕГ“Б.Брехт“ и ПМГ „Константин Величков“ в Пазарджик, сочат резултатите от предходни години. За да влязат в предпочитаното училище обаче, учениците трябва да дадат максимумът от себе си. Резултатите трябва да се обявят до 26 юни 2020 г.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова е изпратила писмо до началниците на Регионалните управления на образованието с допълнителни инструкции за противоепидемични мерки в училищата при провеждане на изпитите в 7 клас на 15 и 17 юни 2020 г.

Националното външно оценяване по български езики и литература в 7 клас е на 15 юни 2020 г., понеделник. Началото е в 9 часа. Учениците трябва да са в сградата на училището не по-късно от 8,30 ч. Трябва да носят документ за самоличност (ученическа лична карта, лична карта или задграничен паспорт) и служебната бележка за явяване на изпит.

Пише се с черен химикал. Затова учениците трябва да носят черен химикал, молив и гума.

Националното външно оценяване по математика в 7 клас е на 17 юни 2020 г. от 9 часа. Резултатите трябва да се обявят до 26 юни 2020 г.   Учениците трябва да са в сградата на училището не по-късно от 8,30 ч.   Трябва да носят документ за самоличност (ученическа лична карта, лична карта или задграничен паспорт) и служебната бележка за явяване на изпит. Пише се с черен химикал. Затова учениците трябва да носят черен химикал, молив, гума, линия, пергел, триъгълник.