Бихте желали да знаете къде се намират децата ви по всяко време, нали? Ами тогава направете им място, където те ще прекарват ваканционните дни с удоволствие, а в скоро време при тях ще идват и всички деца от махалата.

Идеята е приложима, ако живеете в градска или селска къща, а също така и за вилата. Проектът няма да бъде никак скъп, защото може да се реализира с дъски и строителни материали останали ви от предишни ремонти, а също така можете да ползвате и всякакви подръчни материали безплатно или на ниски цени.

Вероятно във вашето детство има поне една колиба, в която сте се събирали с другите деца, за да си разказвате истории, сега тази малка дървена къщичка ще бъде същото за вашето дете.

Историята има и възпитателен елемент, вие няма да подреждате играчките или възглавниците разпилени там. Не се изненадвайте, ако пожелаете да посетите мястото и ви накарат да си събуете обувките.

Можете да дадете задача на детето да си направи и малка градинка около къщичката, което също ще му даде нови умения, а може да се превърне и в любимото му място за четене и игра на компютър. Всичко зависи от вас и въображението ви, ние ви предоставяме само няколко примера за реализираната идея.