Днес ще бъде официално открито новоизграденото спортно игрище с изкуствена настилка непосредствено преди стадион „Георги Бенковски“, чиято първа копка направихме миналата година в присъствието на спортния министър Красен Кралев.

Теренът за ФК Хебър е на стойност 300 000 лв., без ДДС. Има 8-годишна гаранция на тревното покритие. Игрището е с размери 60/40, които покриват в пълна степен  критериите за провеждане на официални срещи за „Футбол 7“.

За официалното откриване на новото игрище са поканени кметът на общината Тодор Попов, вицешефовете на БФС – Емил Костадинов и Румен Вълков, изпълнителният директор на централата Борислав Попов, членът на Изпълкома и депутат от 44-то Народно събрание Димитър Георгиев, представители на фирмата изпълнител и на ФК Хебър. 

Стадион  „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик е изграден през 80-те години на миналия век, като до момента е претърпял някои частични ремонти. Стадионът разполага с писта за лекоатлетически бягания и съоръжения за други лекоатлетически дисциплини, футболен терен с естествена тревна настилка. Сградата към стадиона бе скоро ремонтирана.