Бутилка червено шампанско счупена по традиция от кмета Йордан Младенов, в корпуса на багер, постави началото на реновирането на игрището в двора на ПГХВТ „Ат. Ченгелев“ – Пещера, днес.

С тържествен молебен за здраве и благополучие започна церемонията, уважена от директорката Славея Златанова и педагочиския екип на школото, ученици и много съкварталци, които изразиха задоволство, че децата им ще имат място за игра на минифутбол, волейбол и баскетбол. Жителите на квартала очакват от общината и детска площадка за малчуганите, които също се нуждаят от свой кът за игра.

Новият проект бе презентиран от Златка Гемишева от дирекция „Евроинтеграция и проекти“ в Община Пещера. Ето какво поясни тя:

Кметът Йордан Младенов също поздрави присъстващите и най-вече потребителите на бъдещите спортни площадки,

чуйте думите му и вижте видеото. Йордан Младенов пожела на строителя да се справи качествено и в срок, а на бъдещите потребители – място, където с удоволствие да прекарват спортувайки свободното си време. Малко по-късно бе положено и началото на проекта.

Директорката Славея Златанова отправи думи на благодарност към ръководството на общината и персонално кмета Йордан Младенов за бъдещата спортна база. Училището има богата история и може да се похвали с високите успехи на своите възпитаници, които днес намират реализация в различни сфери на обществения живот.

Предвижда се подмяна на настилките в зоната на обособените игрища, направа на осветление, монтаж на модулни пейки.

Дейностите са финансирани по договор с Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Проектът  е на обща стойност 94 147,00 лв., като сумата представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ.

Теренът отреден за мини футболно игрище е с размери 20/40м., игрището за волейбол и баскетбол ще е 24/13м. Изграждането на безопасна и достъпна спортна площадка, както и осигуряване на равен достъп на всички групи от обществото до изградената спортна площадка, са част от целите включени в програмата за управление на Община Пещера на кметът Йордан Младенов.

С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциала за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера. В своята програма за мандат 2019-2023г. градоначалникът смята да реализира спортни обекти и площадки  в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Според него това са част от мерките за задържане на младите и предприемчиви жители и прекъсване на тенденциите на обезлюдяване на общината.