Шестима извършители на кражби на селскостопанска продукция са установени и задържани от служители на полицейските управления в Септември и Пазарджик.  

Преди седмица в полицейското управление в Септември били получени сигнали от 43-годишен жител на септемврийското село Бошуля. Притеснен мъжът съобщил, че от местности край селото били извършени кражби на общо 160 бали с люцерна негова собственост. Криминалисти и полицейски инспектори от управлението предприели разследване и задържали В.Б.- 31г. и А.К.- 26г., и двамата от село Злокучене. У двамата е открит и част от откраднатия фураж.

На 8 юни в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от 50-годишна жителка на село Огняново. Станало ясно, че от местността Герена край селото апаши успели да отмъкнат и натоварят близо 150 бали с люцерна. По време на проведена полицейска акция за противодействие на битовата престъпност вчера служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик спипали апашите. Оказало се, че това са жителите на село Огняново Я.Л.- 18г., С.А.-23г., С.А.- 24г. и С.К.- 21г. Балите са открити и върнати обратно на собственичката им.