Общо 11 са новите случаи на коронавирус в областта съобщи днес областният управител Стефан Мирев по време на редовния брифинг на ООЩ. По-рано днес от РЗИ информираха за ситуацията.

Новото е, че Кардиологичното отделение на МБАЛ Хигия е било затворено вчера, заради установена положителна проба на лекар и двама санитари, след дезинфекциране днес е възстановена дейността на отделението. Направени са PSR тестове на всички служители в болницата и те са отрицателни. Един от положителните случаи е на служител на ОДМВР – Пазарджик от сектор „Български документи за самоличност“, по тази причина секторът днес не работи, тъй като се извършва дезинфекция. Утре ще се приемат и предават готови те документи на гражданите.

В община Сърница няма нови положителни проби, 13 са хоспитализираните в областта, а 1085 са под карантина.

Д-р Фани Петрова съобщи, че 9396 са били хората под карантина от началото на епидемията до днес, с изтекла карантина са 8277 души.

През домашно лечение са преминали 121 човека.

339 души са под карантина в момента в Пазарджик, тя съобразно новите заповеди на здравния министър Кирил Ананиев е с продължителност 14 дни.

Екипи на полицията и РЗИ – Пазарджик извършват проверки за спазване на карантината. Тя се сваля ако има отрицателен резултат от PSR тест след крайния срок.