Бившият народен представител и член на НС на БСП Янаки Стоилов е дал положителна проба за коронавирус и е настанен в болница. Миналата събота той взе участие и в заседанието на пленума на партията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е уведомила още вчера писмено всички партийни членове с молба, който почувства симптоми, веднага да потърси помощ.

Утре на всички членове на Националния съвет ще им бъдат направени безплатни тестове за Covid-19.

На 13 юни социалистите се събраха, за да решат кога ще гласуват за нов лидер на партията.

Това не е първи случай на заразен политик с коронавирус. С потвърдени проби бяха депутатите  Хасан Адемов от ДПС, както и Даниела Дариткова и Даниела Малешкова от ГЕРБ. Зам.-министърът от Министерството на земеделието, храните и горите също бе с положителен тест за COVID-19.

Янаки Стоилов приключи кадруването в област Пазарджик през 2016 г.

Припомняме, че до юни 2016 г. Стоилов отговаряше за областната организация на БСП в Пазарджик. Особено към края на периода, в който го правеше, той предизвика недоволството на общинските организации и най-вече тази в Пазарджик. Според местните социалисти тогава Янаки не се съобразявал с техните решения и еднолично налагал собствените си. Той бе заменен преди четири години от Илияна Йотова.