Областният управител Стефан Мирев огласи броя на новозаразените с коронавирус в областта, след днешното заседание на Областния оперативен щаб. Кризисна точка в момента са три общини – Ракитово, Велинград и Сърница, където продължават да се появяват нови положителни проби. Чуйте:

В Пазарджик има заразен служител към КАТ, като по данни на комисар Дончев, служителят е поставен под домашна карантина, в звеното се прави цялостна дезинфекция. Относно последните мерки – носенето на маски на закрито, на днешното заседание стана ясно, че се извършват регулярни проверки от страна на РЗИ, МВР и Агенция по храните, до момента няма съставени актове, но има предупредителни протоколи. Апелирам да се спазват мерките, каза областният управител Стефан Мирев.

Под карантина в момента са 931 души, от тях заболели 261, 81 домашно лечение, 22 хоспитализирани, 140 излекувани, 18 са починалите, добави д-р Фани Петрова.

482 проби са били изследвани през изминалата седмица, всичко вече опира и до самоконтрол на гражданите. Всички мерки са важни и към трите Д, добавяме и контрола. Всички проверки ще бъдат ежедневни и нарушителите ще бъдат санкционирани. Към момента има свободни легла в болниците, ако леглата във Велинград се изчерпят, болните ще бъдат пренасочвани към пазарджишките лечебни заведения.