Областният оперативен щаб в Пазарджик бе свикан спешно заради възникналата тази сутрин криза в болницата във Велинград, където медиците хвърлиха оставки, заради натовареност и по повод на това, че проблемът с Covid-19 се политизира. Оказа се обаче, че оставки към момента няма.

Още вчера стана ясно, че при високо натоварване на велинградските болници пациенти ще се пренасочват и към Пазарджик, и към Панагюрище.

Днес пред областният управител Стефан Мирев и ООЩ, д-р Чешмеджиев, управител на МБАЛ – Велинград представи ситуацията в лечебното заведение. Входирани оставки до момента няма, извършена е дезинфекция на две отделения. Те работят, а в събота ще има среща на протестиращите с кмета на Велинград, когато ще се вземе решение за по-нататъшни действия.

Две жителки на Грашево са с коронавирус , поради което е спряно извозването на работнички от селото към други населени места. Двете жени са под карантина, 36 са хората, с които те са контактували и те също са под карантина. Ако те покажат симптоми на заболяването ще бъдат поети от личните лекари.