Валя Малинова, преподавател в МГ“Константин Величков“ – Пазарджик

Учебната 2019/2020 година ще остане историческа по много причини. Заради пандемията и предизвикателствата, пред които бяха изправени ученици, учители и родители. Заради дистанционното обучение и първия випуск, който прекрачи за последен път прага на училището на 13 март. Заради първите дистанционно проведени олимпиади на 27 и 28 юни 2020 г.

За мен тази Олимпиада беше двойно дистанционна т.к. поради заболяване не можех да присъствам на живо в училището-домакин за област Пазарджик и за първи път следях случващото се на stream (за първи път защитата на проектите се извършваше дистанционно и се излъчваше пряко в публичен канал).

И след вчерашния дълъг и изморителен ден, в който учениците решаваха тест и след това защитаваха проектите си, днес излезе дългоочакваното класиране.

Шест отлични и две много добри оценки за нашите възпитаници.

Стоян Хайдушки (11 клас), Николай Стоянов (8 клас) и Христо Панев (7 клас) – отличен 5,75.

Виктор Вукев (8 клас), Таня Божкова (7 клас) и Темелко Славчев (12 клас) – отличен 5,50.

Юлиан Дашев (12 клас) и Илия Тодоров (12 клас) – много добър.

В голямата възрастова група Стоян е на пето място в своята категория Интернет приложения, с пети резултат на теста и 14. в крайното класиране (от 98 участници).

В малката възрастова група имаме два проекта в Топ 10 в категория Уеб сайт.

Николай и Христо са с втори резултат на теста, Виктор с четвърти, а Таня с пети (от 68 участници).

Поздравления и за Георги Сарамбелиев от ЕГ „Бертолд Брехт“, чийто проект бе в съавторство с Илия (ръководител на Георги е Диана Джукелова). С г-жа Цветанка Славкова сме изключително горди с постиженията на нашите ученици.

На дванадесетокласниците пожелаваме леко следване и успешна реализация, а на по-малките – кратка почивка и поемаме към следващия връх.