В купето на автомобила му са открити повече от 200 предмета с белези на културни ценности

В хода на проверка автопатрул на РУ Раковски спрял водач на лек автомобил „Фолсваген“. Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества, показала, че 31- годишният мъж зад волана шофира след употреба на амфетамин.

Последвало претърсване на превозното средство и  в купето му униформените открили 8 грама марихуана, както и множество предмети с белези на културно-исторически ценности – монети и пръстени , изработени от бронз, мед и сребро. В багажника на автомобила мъжът държал два металотърсача и лопати.

Откритите предмети с белези на артефакти били съхранявани в кутия и найлонов плик и били старателно почистени с цел последваща продажба.  Мъжът е задържан в ареста за  срок до 24 часа, а иззетите предмети са изпратени за анализ в историческия музей.  От заключението в експертната справка е видно, че повечето от откритите предмети са оригинални и притежават белези на културно- исторически ценности от различни исторически епохи. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.