Днес е последния работен ден на началника на противопожарния участък в Септември, при РСПБЗН-Белово – Александър Генчин, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР.

Днес той навършва 60-годишна възраст и със заповед на Директора на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” се прекратяват служебните му правоотношения, поради навършване на пределна възраст за служба в МВР.

Зад гърба си той оставя 37 години безукорна и отдадена служба в името на спокойствието и пожарната безопасност на хората от Септември и съседните населени места.

По време на кариерата си като редови пожарникар и ръководител е награждаван многократно от директорите на РДПБЗН-Пазарджик, ГДПБЗН, от Министъра на вътрешните работи и Главния секретар. Припомняме, че през 2015 на Националния конкурс „Пожарникар на годината” в раздел „Контролна дейност” печели престижното второ място, а през миналата 2019 година е и първенец в тази надпревара.

Ръководството на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик изказва своята сърдечна признателност към г-н Генчин за дългите години отдадена служба, като му пожелава крепко здраве и много успехи във всички сфери на живота !

 Бивши пожарникари – НЯМА !