Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на складово-логистична и производствена база на фирма Ариете Логистик ЕООД в гр. Пазарджик. Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов посочи: „Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето днес откриваме нов завод и то по време на пандемия, а Европа не е отворила“. „Аз не водя война, правя пътища, заводи, суперкомпютри“, изтъкна още Борисов.

Не водим войни с никого. Ние правим пътища, откриваме нови заводи и технологии. Не е укоримо да се поддържа комуникация с представители на бизнеса. Вместо да се нападаме, нека да работим за благосъстоянието на хората. Това правим ние – откриваме нови заводи, дават се заплати на работниците, стотици семейства имат препитание. В условията на пандемия икономиката продължава да работи. Вместо да закриваме, ние откриваме работни места.

Publiée par Boyko Borissov sur Vendredi 3 juillet 2020

Премиерът беше категоричен, че усилията на правителството продължават да са насочени към осигуряването на благосъстоянието на българските граждани. Министър-председателят акцентира върху приетия тази седмица от правителството нов дизайн на мярката 60/40, който е част от подкрепата на бизнеса за запазване на работните места, възлизаща на близо 1.3 милиарда лева. По думите на премиера Борисов мярката 60/40 не може да продължава безкрай и затова е от ключово значение икономиката да продължава да работи.

Фирмата Ариете Логистик ЕООД е част от международната Ариете груп и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия.

  • Ариете Логистикс ЕООД е българска фирма, част от международната Ариете Груп и вече шест години работи успешно на българския и международните пазари.

През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през февруари 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово – производствени нужди, в които работят повече от 200 души.

Вторият етап е производствена база с офисна част с площ 6920 м2. Ще бъдат поставени общо 103 шприца ( молдинг машини). Ангажираните  работници ще бъдат над 400 души.

Предстои проектиране и изпълнение на трети етап с площ от около 7000 м2, който ще бъде използван за складово – производствена дейност. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надхвърли  1 000.