На четвърти юли за тридесет и осми пореден път се проведе официалното изпращане на дванадесетокласниците от СУ „Св.св.Кирил и Методий” гр.Сърница.

Този път мероприятието се проведе на двора на реновираното училище в сравнително стеснен кръг от близки и приятели на випускниците предвид епидемиологичната обстановка в страната и призивите на всички институции за спазване на социална дистанция, съобщиха от Община Сърница.

Емоциите на радост и въодушевление у випускниците, на тъга от прощаването у учителите и най-вече класните ръководители и на гордост у родителите успяха да трогнат всички присъстващи на събитието, което се проведе в следобедните часове.

В официалния си поздрав към випускниците, предаден от Джемиле Пашова – Гл.специалист „Образование, култура и социални дейности” при Община Сърница, г-н Бозов се обърна със следните думи:
„Това е моментът, в който Вие ставате самостоятелни и независими, моментът, в който трябва да вземете живота си в свои ръце. От Вас зависи какъв път ще изберете за себе си и колко упорити ще бъдете, за да осъществите мечтите и намеренията си.”

Ръководството на Община Сърница пожелава на Випуск 2020г. винаги да останат духовно млади, усмихнати и позитивни, да посрещат със сила и упорство превратностите на живота и да се развиват и израстват като успешни и отговорни личности.

Нека не забравят, че уроците не завършват с последния училищен звънец, затова винаги да бъдат отворени и готови за нови предизвикателства и успехи.