Протестърите в Пазарджик оредяват значително, коментират хората в социалните мрежи и ако на първите имаше поне петдесет човека, сега зад исканията за сваляне на правителството са останали само представители на твърдия електорат на БСП и други непредставени в Парламента партии. 

Причина за това твърдение е фактът, че най-активни в изявите си са председателката на общинското ръководство на БСП – Лиляна Присадова – Мърхова, която е и общински съветник, както и младата общинската съветничка Велина Георгиева. В един от дните рамо даде и областната председателка Петя Цанкова.

Неизменна част от хората, които ежедневно протестират срещу статуквото е и народната представителка от БСП – Надя Клисурска. Повечето от хората, които митингуват пред общината са също членове или симпатизанти на „червената идея“. Това е напълно логично, след като лично президентът Румен Радев даде старт на народното недоволство, казват потребителите на фейсбук от Пазарджик, а тези които непрекъснато апелират да се ходи на протест, си стоят по домовете. 


След като бе оповестена информацията, че част от протестиращите в столицата са били захранвани със средства от Васил Божков, голяма част от останалите, които са били на площада по лични подбуди се отказаха да застават рамо до рамо с платени протестиращи. Това се отрази и на протестите в Пазарджик, където напоследък ядрото от недоволни е партийно представено.

Освен хора от БСП пред входа на общинска администрация могат да се видят и активисти на „Движение – 21“, „Зелените“ и „Да, България!“
След като днес стана ясно, че правителството няма да подава оставка след петия вот на недоверие, внесен от БСП, е напълно възможно протестът да стане още по-рехав. Заа 18 ч. е предвиден той до края на тази седмица.