Анна Георгиева, треньор

Страхотни спортни успехи показаха петобойците на СК”Шампион” на провелото се Държавно първенство по модерен петобой във Варна.Въпреки проблемите в подготовката на спортистите след пандемията шампионите спечелиха всички златни отборни купи във възрастите под 19 на четирибой и под 17 на трибой.

В индивидуалното класиране  Любомир Германов запази позициите си от миналата година и се класира на 1 място в под 17 и на 2 място под 19  годишни.Виктория Стойнова спечели две вицешампионски титли в двете възрасти .

Тя показа резултат на комбинираната дисциплина с 23 секунди по-бързо от действащата световна шампионка. Емил Грозданов се класира на 2 място при 17 годишните.

Отлични резултати показаха Радослав Христов, който остана на крачка от бронзов медал в четирибоя,както и Михаела Зонова, която спечели  фехтовката при девойките.

В оспорвани стартове девойките на „Шампион” в състав Виктория Стойнова,Виктория Пенева и Михаела Зонова спечелиха златото в оспорвана битка с отбора на НСА. На най-високото стъпало се качиха и Радослав Христов, Любомир Германов и Емил Грозданов. В групата на под 17 годишни отново злато спечелиха Виктория Стойнова, Виктория Пенева и дебютантката Теодора Маринова.

В същата възраст момчетата в състав Емил Грозданов, Ангел Франгов и Радослав Христов отново бяха златни, а втория ни отбор в състав Александър Тодоров, Любомир Германов и Георги Рангелов се класираха на 3 място.

Похвала заслужават и дебютантите Васил Топалов, Стилян Христов, Мария Лазарова, Димитър Божурин, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска, които за първи път участваха наравно с големите, за да трупат опит. Клубното ръководство поздравява всички състезатели,които с много воля и упоритост успяха да докажат, че  са най-добрите отбори в страната в тези възрасти.