Пазарджик ще бъде домакин на етап от 67-ата Международна колоездачна обиколка на България.   

Колоездачната колона ще бъде посрещната в града на 28 юли. Стартът ще бъде даден ден по-рано в София. Колоездачната обиколка на България стартира отново след двугодишно прекъсване, като отново е част от Календара на Международния колоездачен съюз. Официално началото ще бъде дадено на 27 юли от 18 ч. пред храм-паметника „Александър Невски“ в София с пролог за излъчване на носителите на четирите лидерски фланелки, а стартът по първата отсечка от състезанието – по трасето София – Боровец – Пазарджик, ще бъде даден на 28 юли 2020 г. 

Следващият етап Пазарджик – Пловдив, включващ изкачване до язовир Батак, по думите на  Николай Михайлов, седемкратен републикански шампион и участник в Обиколката на Италия, ще е етапът, който ще има най-голяма тежест за генералното класиране. Този втори етап ще е с продължителност два дни. Така колоездачната колона ще финишира първия етап в града ни на 28 юли и ще стартира от Пазарджик втория етап на 29-ти.

На 30 юли започва следващият етап Пловдив – Сливен, който е най-дългият в Обиколката на България – 152 км. и предизвикателството по него, според специалистите ще е страничният вятър, ако има такъв, тъй като около Сливен е ветровит район. Етапът, с който ще бъде сложен големият финал на 67-та обиколка на България ще е на 31 юли по последната отсечка Сливен – Бургас.

Това е класически спринтьорски етап без големи изкачвания и надеждата на председателя на Българска федерация по колоездене Драгомир Кузов, е този финален етап да отведе на почетната стълбичка български състезатели.  В 67-та Международна обиколка на България ще се включат 20 отбора, включително 5 български. Окончателният списък на участниците ще стане известен при старта. По последна информация, на старт ще застанат 120 състезатели.

Сред тях се отличава един UCI ProTeam състав – Nippo Delko One Provence. Френският тим ще бъде воден от трикратния победител в Обиколката на България Христо Зайков, който е спортен директор, а голямата звезда в състава е етапният победител в Тур дьо Франс и Джиро д’Италия Рамунас Навардаускас