Университетска болница „Пълмед“ стартира за пореден 4-ти сезон съвместната си социална кампания с Изворна Вода Бачково в разгара на лятния сезон. През месец юли, август и септември всеки пациент изписан от лечебното заведение получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето му, както и това на цялото му семейство.

Безплатна изворна вода ще бъде раздавана и на всички пациенти от болничната група на „Булфарма“ – УМБАЛ „Софиямед“, МБАЛ„Бургасмед“, Медицинскa структура „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград и МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера.

 Ежегодната инициатива има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за човешкия организъм. През лятото необходимостта от хидратация е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация чрез потта посредством отделянето на големи количества вода. Именно затова специалистите съветват, особено през горещите месеци да се увеличи приемът й с цел избягване дехидратацията на тялото и последващите от нея здравословни проблеми. Поддържане баланса на соли и минерали е от първостенна важност, тъй като човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.

В рамките на съвместната кампания ще бъдат раздадени общо 31 хиляди бутилки изворна вода „Бачково“ от 1.5 литра. През месец септември, който традиционно се свързва със старта на Учебната година малките пациенти на педиатричните отделения в болниците ще получат и забавно-образователен лист за оцветяване, обучаващ по увлекателен начин децата относно правилното хранене и хидратация.