В истински приказен дворец се е превърнала сградата на Обединено детско заведение „ Малина Тодорова“ в град Ракитово, което тази година отбелязва 40-годишен юбилей. Двуетажната постройка грее обновена след ремонт, финансиран по проект на местната община от Министерство на образованието и науката на стойност 300 000 лв. Ремонтните дейности бяха осъществени от фирма „Екодин“, а днес лентата на реновираната детска градина прерязаха областният управител Стефан Мирев, кметът на община Ракитово Костадин Холянов и началникът на Регионалното управление на образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова.

Децата поздравиха с празнична програма своите гости, а директорката Росица Накова благодари за съдействието на кмета на общината Костадин Холянов и на фирмата-изпълнител за качествено свършената работа. Свидетели сме на поредния успешен проект и добро взаимодействие между държавата, община Ракитово и бизнеса, заяви областният управител Стефан Мирев.

Той поздрави кмета Костадин Холянов и неговия амбициозен екип за това, че не спират да преобразяват общината. Г-н Мирев подари на детското заведение мобилна аудио-система. Кметът Костадин Холянов изказа благодарности на всички, които са участвали в реализирането на проекта и пожела на малките палавници от Детска градина „ Малина Тодорова“ да растат достойни граждани. Като благодари на учителите за техните грижи и усилия, общинският кмет подари на детската градина кухненски робот. Свои поздрави към присъстващите отправиха и началникът на РУО Валентина Кайтазова и председателят на Общински съвет-Ракитово Нина Димова. Тържествен водосвет за реновираната сграда направи отец Стоил.