В петък вечер всички погледи ще бъдат насочени към Лисабон, където на „Ещадио да Луж“ един срещу друг се изправят грандовете на европейския и световен футбол – Барселона и Байерн Мюнхен. Мачът е с начален час 22:00 наше време и ще прикове вниманието на всички фенове на футбола като битката между отборите ще бъде много оспорвана. Подготвили сме ви кратко  превю на срещата като ще акцентираме вниманието си на най-интересните подробности преди сблъсъка.

Дуел между двама треньори без опит в Шампионска лига

На треньорската скамейка на двата отбора ще бъдат наставници, които нямат сериозен опит в Шампионска лига, като дори може да кажем съвсем никакъв, ако изключим мачовете от този сезон.

Преди да поеме отборът на Барселона, Кике Сетиен е бил начело на далеч по-скромни отбори като Бетис, Лас Палмас и Луго. Сетиен иначе има богат опит като треньор, след като започва кариерата си като наставник през 2001 г. в Расинг Сантандер. Но той не е бил начело на доминиращ отбор, гранд в световния футбол, какъвто е Барселона. Затова и има много спекулации, че Кике Сетиен ще бъде уволнен, ако Барса не спечели Шампионска лига.

Неговият колега и съперник в предстоящия мач – Ханзи Флик, замени Нико Ковач начело на баварците на 3 ноември 2019 г. Той работеше като асистент на хърватина и след неговото уволнение наследи треньорския пост. Много хора гледаха с недоверие на Ханзи Флик, дори и феновете на Байерн. Но той опроверга всички свои критици с резултатите на отбора. Иначе преди да поеме Байерн, Ханзи Флик е бил начело на Хофенхайм и Виктория Баментал, като също така е работил като асистент в Ред Бул Залцбург и националния отбор на Германия. При мениджъра на баварците също големите двубои в Шампионска лига като треньор липсват, но пък Байерн е впечатляващ под негово ръководство в турнира през тази кампания, записвайки разгромни победи срещу отбори като Тотнъм и Челси.

Головото шоу в Лисабон изглежда гарантирано

Очаква се невероятен спектакъл на „Ещадио да Луж“ и головото шоу изглежда гарантирано. От една страна, в тима на Барселона има играчи като Лео Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман, докато в тима на Байерн се подвизават Роберт Левандовски, Томас Мюлер, Серж Гнабри и Иван Перишич.

Тимът на Байерн Мюнхен отбеляза три или повече гола в последните си четири срещи. Баварците вкараха седем гола в двата си двубоя от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Челси. Роберт Левандовски е топ реализаторът на турнира през този сезон с 13 попадения и надали ще бъде спрян от отбраната на Барселона. Припомняме, че  груповата фаза на турнира през есента Байерн записа победи  6:0 срещу Цървена звезда и със 7:2 срещу Тотнъм. Баварците са разнообразни в предни позиции, имат креативни играчи в средата на терена, бързи футболисти по крилата и невероятно ефективен и доказан нападател от световна класа като Левандовски.

Барселона е далеч от най-силните си времена, но все пак показа добра игра в предни позиции срещу Наполи при успеха с 3:1. Освен това в тима е геният Лионел Меси, който сам може да реши всеки един мач и да донесе победата на отбора си. Барселона ще разчита на него и Суарес в отбелязването на голове срещу Байерн. При всички случаи най-вероятно ще видим попадения в двете врати в предстоящия мач и двата отбора ще оправдаят очакванията на феновете. Атрактивните коефициенти на Ефбет предполагат, че ще има голове в двете врати, както и над 2.5 гола в мега дербито от 1/4-финалите на Шампионска лига.