Добре оборудвана и прикрита оранжерия за отглеждане на марихуана бе открита и унищожена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Това е станало вчера по време на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Служители от сектора извършили претърсване в имот, намиращ се в местност край Пазарджик. Там органите на реда открили оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана. Вътре те открили общо 69 стръка канабис във фаза готова за бране и последваща обработка. Общото тегло на иззетата дрога е близо 80 килограма зелена листна маса. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път недалеч от голямо промишлено предприятие.

В хода на реализацията са задържани Г.Г.- 55г. от пазарджишкото село Синитово, А.Р.- 33г. от село Цар Асен и К.Б.-21г. о Пазарджик. В къщата на Г.Г., който е стар познайник на криминалистите били открити още три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана. Цялата намерена дрога е иззета, а тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа.

Спрямо тях са образувани досъдебни производства. Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната им дейност под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.