Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 17 август 2020 г., в дворно място на къща, намираща се в землището на гр. Пазарджик, са отглеждани 69 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, като деянието е извършено в условията на съучастие – престъпление по чл. 354 в ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 17 август 2020 г. в с. Синитево, обл. Пазарджик, в къща, без надлежно разрешително е държана суха зелена растителна маса с общо брутно тегло – 51,46 грама, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на марихуана – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс.

На 17 август 2020 г.,  полицейски служители от ОД на МВР – Пазарджик извършили претърсване и изземване в двора на къща в землището на гр. Пазарджик, като били открити две оранжерии с растения от рода на конопа – канабис, общо 69 броя. 51 от тях били в едната оранжерия, а 18 – във втората.

Растенията били с височина от 1,40 метра до 2 метра. По-късно е извършено претърсване и изземване от къща в с. Синитево, обл. Пазарджик, където е открита марихуана с общо тегло – 51,46 грама. Трима мъже са били задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава.