РЗИ- Пазарджик информира за шест положителни проби за COVID-19 през последното денонощие. 

Пет от положителните проби са на пациенти хоспитализирани в МБАЛ – Велинград.

Те са на мъж на 48 г. от Света Петка, жена на 59 г. Кръстава, мъж на 64 г. от Велинград, мъж на 63 г. от Драгиново и жена на 56 г. от Долна Дъбева.

Шестата проба на е на 42 г. мъж от Пазарджик, хоспитализиран в Белодробната болница в Пазарджик.

Двама са починалите за изтеклото денонощие, мъж на 66 г. от Пазарджик, със съпътстващи заболявания : артериална хипертония, захарен диабет, чернодробна цироза. Бил е хоспитализиран в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик. Вторият е на 62 г. от Пещера, със съпътстващи заболявания – декомпенсиран захарен диабет тип две, диабетна кетоацидоза.

РЗИ изказва съболезнования на семействата на починалите.

96 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Направени са 3402 теста PCR теста.  Това показват данните в Националната информационна система. В същото време има нови жертви за последните 24 часа. 6 души за загубили битката за живота си, като общият им брой става 545. Така общият брой на потвърдените случаи става 15 227, от които 4 360 активни. За последното денонощие оздравелите са 40, а общият им брой е 10 322. За съжаление е голям броят и на хората, хоспитализирани в интензивно отделение – 74.