Допълнително обезопасяване е необходимо в местността Бековите скали край Равногор, където през почивните дни се струпват стотици почитатели на красивите гледки. Сигнал до нас достигна благодарение на група млади хора, които днес се покатерили до мястото, което дава панорама към Родопите и язовир Въча.

На това място се катерят много туристи, зад скалите има стръмен и опасен склон

„Когато ние пристигнахме на мястото, там имаше над двадесет души, всеки иска да се снима на ръба. Горната площадка е добре обезопасена, но под нея стоят камъни, по които също се катерят хора. Под самите скали има стръмен и опасен склон, ако човек падне от скалите може да се стигне и до смъртен случай“ – съобщи нашият източник.

Обезопасената скала

„Напълно необезопасена пък е Червената скала. Освен възрастни на двете места се катерят и деца, минута невнимание и белята ще стане факт, а до горе не може да се изкачи линейка“, допълват други хора от групата, която днес се е любувала на красивото място.

Община Брацигово трябва да вземе мерки и за почистването на района, защото през почивните дни кошовете за смет преливат и хората се чудят къде да оставят отпадъците – най-често празни бутилки от минерална вода и обелки от десерти или бисквити.

За да не се превръща в тоалетна пространството около скалите, не е лошо да се постави и химическа тоалетна.