Лицето на пазарджишкия спорт и председател на Сдружение „Пазарджик спортува!“ – Ренета Камберова вече е член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. Тя влезе в него за първи път заедно с д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс, Юлия Мумджиева, директор маркетинг и реклама към БФХГ и Марияна Пищалова. Общо двадесет са хората, които ще отговарят за развитието на грациозния спорт в страната ни, за трети път председател на УС стана Илияна Раева.

„Изключително съм радостна, че днес отново се завърнах в художествената гимнастика. След дълги години като национален състезател и четири години след олимпийския медал в Рио, днес официално станах част от Управителния съвет на Българска федерация художествена гимнастика.

Изключително много благодаря за поканата от председателя Илиана Раева – за мен е чест и привилегия. Благодаря за доверието, което оказаха всички гласували (45 гласа „за“ от общо 46). Имам много идеи, които съм сигурна, че може да реализираме заедно в най-успешната спортна федерация.

Вече показах, че мога да работя за развитието на спорта в родния ми град Пазарджик, а сега с много сили и хъс ще дам всичко за още по-големи успехи на художествената гимнастика.“ – каза Ренета Камберова.