Трима извършили кражба от училище във велинградското село Драгиново са установени и задържани от служителите на РУ-Велинград.

Рано сутринта в сряда в дежурната част на полицейското управление във Велинград бил получен сигнал от ръководството на средното училище във велинградското село Драгиново.

Апаши разбили врата на първия етаж и проникнали в сградата. От там била извършена кражба на 4 компютърни конфигурации – монитори, компютри, клавиатури и аксесоари,   както и на една копирна машина. На местопроизшествието е извършен оглед, а разследването било поето от полицейските служители.

Не след дълго те установили самоличността на извършителите. Оказало се, че това са жителите на селото К.П.- 20г. и двама непълнолетни негови приятели.

Пълнолетният е бивш възпитаник на училището, а другите двама също са завършили школото. Откраднатите вещи и техника били открити в паркиран лек автомобил пред дома на единия от тях. Предстои изясняване размера на щетите нанесени от престъпния акт. Работата по случая продължава по наблюдението на прокурор от Районната прокуратура във Велинград.