Третото издание на шосейния пробег “Пазарджик Run” ще се проведе тази събота, на 5 септември, в парк-остров “Свобода” в Пазарджик. Проявата е част от веригата RUN BULGARIA и градът ни за трети път ще даде възможност за индивидуално и щафетно бягане, в което ще могат да се включат семейства, отбори и индивидуални любители на леката атлетика.

Началото на надпреварата е от 18.00 часа, с масов старт на дистанция от 5360 м. (3 обиколки x 1786м.). Стартът на щафетното бягане (3 x 1786м.) за фирми, семейства и отбори ще е час по – късно, от 19.00 часа. Участниците ще бъдат разпределени и по възрастови групи – мъже, жени, юноши и девойки.

Право на участие в шосейния пробег “Пазарджик Run” имат всички, които се регистрират до 3 септември на www.runbulgar.com, като за пазарджиклии то ще е безплатно.

„Пазарджик Run” e шестото издание на Run Bulgaria и за трети път градът ни е домакин на шосеен пробег като част от развитието на масовия спорт. Продължаваме последователната си политика в тази насока, да подкрепяме спортните дейности и ролята им за развитието на подрастващите. Спортът възпитава дисциплина, отговорност и изгражда успешни модели за поведение.“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„. Целта ни е до края на 2023 г. Пазарджик да стане най-спортният град в България и всички ние да продължим да имаме самочувствие, да се гордеем не само с града си, но и с постиженията на всички наши спортисти.“, е желанието на олимпийската ни медалистка и двигател на спортните събития в града Ренета Камберова.

Организаторите от Община Пазарджик, Българска федерация по лека атлетика, Run Bulgaria  и Сдружение “Пазарджик спортува” са се погрижили всеки участник да получи фланелка, а всеки стигнал до финала –  медал от Run Bulgaria. Те отново са помислили и за малчуганите, за които ще има  занимание по детска атлетика с начало в 17.45 ч. и с продължителност един час. Тя ще е в специално обособена зона до старт – финала. Веднага след това, всички малчугани ще бъдат наградени с грамоти и подарък. Участието на деца в заниманието „Детска атлетика“ е безплатно и след заявка на atletikabg@gmail.com, като наличните места са сто.

Програма – събота/05 септември:

17.45ч- 18.45ч. – “Детска атлетика” в зона до старт – финала;

18.00ч. – Официално откриване на състезанието;

18.00ч. – Старт – 5360 м.;

18.45ч. – 19.15 ч. Награждаване на учасниците от “ Детската атлетика”;

19.00ч. – Старт на щафета 3 x 1786м. – фирми, семейства и отбори;

19.30ч. – Награждаване на победителите от пробега и щафетите.