Вечерният осведомителен бюлетин на Българското национално радио ще започва в 18 часа от днес, 8 септември. Той ще бъде в успешния и предпочитан от слушателите формат на досегашното предаване „Новинарския час“ като стилистика, продължителност и структура. Времетраенето му ще се увеличи до 45 минути и ще включва на финала спортни новини, информация за времето и пътната обстановка. В новия формат на осведомителния бюлетин ще чуваме отново и гласа на пазарджиклията Георги Марков, който от години работи за националната медия.

Промените са в новините, които са гръбнакът на обществената медия. Целта е в името на обществения интерес новините на БНР да отразяват още по-адекватно и задълбочено събитията от деня.

„Целта ни е постепенно тази стилистика да бъде продължена в обедния, сутрешния и нощния осведомителен бюлетин на БНР“, коментира генералният директор на БНР Андон Балтаков и допълни: „Особено при регионалните радиостанции ще се постигне един динамичен микс от национални, регионални и международни новини, каквито всяко едно обществено радио в Европа би трябвало да има. В програмата на „Хоризонт“ новините също ще получат по-сериозно място.“

От 8 септември всички 11 национални и регионални програми на Българското национално радио ще излъчват и обобщаващите новинарски емисии в 9.00, 15.00 и 21.00 часа. 

Заради предаването на концерти и оперни спектакли, програма „Христо Ботев“ няма да излъчва новинарската емисия в 21.00 часа.

Всички програми на БНР ще продължат да излъчват сутрешния (7.00 ч.) и обедния (12.00 ч.) осведомителен бюлетин, които също ще са разширени, както и вечерният (18.00 ч.) и нощният (24.00 ч.) осведомителни бюлетини.

Георги Марков е роден през 1977 година. Завършил е Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Свети Климент Охридски“ – магистър по Международна журналистика.

Сред известните лица в национален ефир е и това на септемврийката Виктория Готева. Тя пък се изявява в новинарския блок на БТВ.