Кметът на Пазарджик Тодор Попов подписа договор за изграждането на дългоочакваната зала в двора на Спортното училище.
„ Днес е още един добър ден за нашия красив град, защото подписахме договор с нашите дългогодишни партньори – „Томов трейд“ ЕООД  и  заедно ще изградим спортната зала. Тя е първата от тези, които обещахме и ще се позиционира в двора на Спортното училище. Надявам се в най-скоро време да стане факт, защото нашите спортни клубове имат нужда от това. Радвам се, че това се случва в годината, в която Пазарджик е обявен за Европейски град на спорта, защото това е атестат за всички нас и ние неотклонно вървим стъпка по стъпка към изпълнение на ангажиментите към спортуващите млади хора.“, това сподели кметът на Пазарджик след подписването на контракта.

Той поясни, че „Томов трейд“ е доказан строител, основен изпълнител на два големи проекта в Пазарджик – изграждането на завода на „КОСТАЛ“ и  базата на „АРИЕТЕ“. Следващата или по-следващата седмица, когато фирмата е готова с проектирането, ще бъде направена първата копка.

„Залата ще бъде учебно-тренировъчна. Ще има места за 200 души публика. Там ще се провеждат  състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във  физкултурни салони, което създава неудобства. Основното и предназначение обаче ще е за учебно-тренировъчния процес.“, категоричен е Попов.

„На втория етап ще бъде изградена още една зала – в Зоната на здравето, през следващата година. Тогава ще започне  и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като „Балона“. Очаквам до лятото той да бъде готов, за да се ползва от спортните клубове и гражданите.

Със залата в Спортното училище решаваме един  важен въпрос и след като бъде построена и другата зала, ще сме готови изцяло с базовата инфраструктура, която ни е необходима за развитието на спорта в нашия град. Така, както сме казали и обещали, защото това е един от моите приоритети.“, каза още Тодор Попов.

Проектираната сграда ще бъде на един етаж, на който ще са разположени физкултурен салон, съблекални за мъже, жени и хора в неравностойно положение, помещения с душове, общи помещения и фитнес зала. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 100 календарни дни от получаване на строителното разрешително.