По време на пътешествието наречно живот срещате много хора, но не всички от тях остават край вас за дълго време, особено ако искаме да се отървем от някого възможно най-скоро, нали?

Оглеждайки хората присъстващи в живота ви, със сигурност някои от тях ви помагат да се развивате, други ви подкрепят, а трети са предназначени да ви демонстрират най-лошата страна на човешката природа, да ви научат да се справяте с такива хора и да покажете, какви не искате да бъдете. Това са вашите врагове или иначе казано токсични хора, които вгорчават живота ви.

Те идват в битието ви най-неочаквано, както в най-добрите, така и в най-лошите моменти. Но, дори тези, които ни вредят, дават ценен житейски урок. Те ни показват как да не се отнасяме към другите хора и ни напомнят, че заслужаваме по-добро място в света. Не забравяйте, уроци могат да се извлекат буквално от всичко. Разбира се, негативните взаимоотношения и връзки не са лесни за понасяне, но са неизбежни.

Понякога най-лошите хора могат да преподават най-добрите уроци.

Опитът, придобит от работа с токсични хора, помага за развитието. Те осигуряват това, което не искате в живота си и с което никога не трябва да се примирявате. Те ни позволяват да изберем път, по който иначе никога не бихме тръгнали. Те, също така, помагат да се поставяте на тяхно място, нещо които без тях не бихме могли да направим.

Не можете да се скриете от токсичните индивиди. Те винаги ще ви откриват, колкото и да се опитвате да ги избягвате. Първо те се появяват в живота ви в целия си блясък и след това ви разбиват на малки парченца и докрай, ако им позволите това.

Всичко, което срещате в този свят, има причина и тези хора не са изключение.

С течение на времето, ако спрете да им се поддавате, те могат да загубят интерес към вас и в крайна сметка това само ще ни направи по-силни. Ще започнете да виждаме истинската им същност и ще можете по-добре да се предпазите от такива хора в бъдеще. 

Няма нищо лошо в прекъсването на всички контакти с хора, които не ви желаят доброто. Такива личности трябва просто да бъдат надраснати и оставени в миналото, колкото и трудно да изглежда. Във вашето бъдеще те нямат място и колкото по-скоро разберете това, толкова по-добре.

Хората винаги се стремят към нещо повече и ако им позволите да ви навредят и да задържат развитието ви, никога няма да намерите нещо „повече“ за себе си. Животът ви е във вашите ръце. Трябва да сте готови да поемете ръководството и да си научите уроците.

Всеки човек на тази планета е един вид учител.

Бъдете верни на своите убеждения и тогава всичко ще има смисъл за вас. С течение на времето със сигурност ще го осъзнаете.