За по-малко от месец нужните 17 704 лева за лечението на Румяна Георгиева вече са налични в сметката на младата жена. Припомняме, че в началото на септември пазарджиклийката беше одобрена от дарителската платформа DMS и получи номер за изплащане на благотворителни sms-и през трите мобилни оператора и онлайн дарения. В момента Руми очаква насрочването на дата за постъпване в столична болница и за започване на лечението й. Събраната сума е необходима за 12 седмичен курс на лечение с роботизирана рехабилитация с Локомата -про.

Прецизният уред раздвижва долните крайници, а сега лекарите дават шанс след лечението с него Руми да проходи напълно. 26-годишната млада жена е с диагноза Детска церебрална парализа. Житейският й път е изпълнен с над 20 операции, усилена и интензивна рехабилитация.

През последните години Руми имаше забележителен прогрес, но лошо падане и последвалото обездвижване я върна назад в развитието й.  Днес  шансовете й да проходи напълно самостоятелно са много големи с преминаването на курс на лечение с новия прецизен апарат. До дни ще стане ясно кога ще бъде приета в болничното заведение, за да стартират процедурите.

Припомняме, че Руми завърши с отличие Пловдивския университет“Паисий Хилендарски“, специалност “Социални дейности“ и вече работи в социален дом. Уморена от дългогодишната си борба с ограниченията на тялото днес 26-годишното момиче има нужда най-вече от повече увереност и вяра, че усилията ще бъдат увенчани с успех. Семейството на Руми благодари на всички съграждани, познати и непознати хора, които през всичките тези години оказват подкрепа в нелекия й житейски път.

Майката на Руми – Радка Станева съобщи, че разполага с дарителски кутии, които е готова да предостави на други нуждаещи се семейства за провеждане на кампании.